Koncentrat bulionu warzywnego

5.0 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
200 g

Składniki

  • 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 130 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 75 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • 25 g grzybów, świeżych
    25 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • ½ liścia laurowego, suszonego (opcjonalnie)
  • 3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 60 g soli gruboziarnistej
    60 g soli, drobnej
  • 15 g białego wina, wytrawnego
    15 g wody
  • ½ łyżki oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 102.1 kcal / 427.2 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 7320.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...