Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
200 g
Składniki
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
75 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
25 g grzybów, świeżych
-
½ liścia laurowego, suszonego (opcjonalnie)
-
3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
60 g soli gruboziarnistej
-
15 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżki oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
102.1 kcal /
427.2 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
7320.2 mg