Patatas a la riojana

Patatas a la riojana

4.9 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 1 pimiento choricero
  • 130 g de agua hirviendo
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 40 g de cebolla
  • 40 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharadita de pimentón picante
  • 100 g de chorizo picante en rodajas
  • 700 g de patatas chascadas en trozos grandes
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 hoja de laurel seca
  • 330 g de caldo
    330 g de agua
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 331 kcal / 1385 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 723.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...