Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de harina
- 2 hojas de laurel secas
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 ramita de romero fresco
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 700 g de cangrejos de río cocidos (aprox. 24 unidades)
- 50 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 584 kJ / 140 kcal
- Białko
- 9.94 g
- Węglowodany
- 5.38 g
- Tłuszcz
- 8.73 g
- Błonnik
- 1.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas a la riojana
40 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Sopa de ajo
40 Min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Patatas revolconas
40 Min
Setas de cardo con jamón
25 min
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Tigres
1h
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 Std. 10 Min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min