Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo
- 2 dientes de ajo
- 50 g de zanahoria en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 800 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas (2 botes)
- 200 g de chorizo en rodajas
- 1 trozo de tocino fresco (50 g)
- 100 g de jamón serrano en dados
- 500 g de caldo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1824 kJ / 436 kcal
- Białko
- 23.37 g
- Węglowodany
- 30.97 g
- Tłuszcz
- 24.33 g
Alternatywne przepisy
Lentejas guisadas
50min
Potaje de vigilia
30 min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Guiso de judías pintas con arroz
40 min
Judías blancas con patatas y compango
1 godz. 35 min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Pollo al chilindrón
45 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Cocido madrileño
2 godz. 15 min
Macarrones con tomate y chorizo
25min
Albóndigas en salsa española
55min