Wersje kompatybilne
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chirlas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
- 12 gambones crudos enteros
- 70 g de aceite de oliva
- 600 g de agua
- 200 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo), y algo más para decorar
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1500 g de patatas
- 2 - 3 pellizcos de sal para espolvorear
- 20 g de harina
- 100 - 150 g de harina para rebozar
- 4 huevos batidos con 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2486 kJ / 594 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 231.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20u.
Patatas guisadas con gambones
1 Std.
Patatas a la riojana
40min
Sopa de ajo
40min
Patatas con chirlas
30min
Fabes con almejas
30min
Cangrejos de río en salsa
30min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Tigres
1 Std.
Marmitako
40min
Arroz con gulas y gambones
35min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min