Patatas a la importancia con gambones y chirlas

Patatas a la importancia con gambones y chirlas

4.3 83 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • de chirlas frescas
    300 g
  • de sal gorda
    2 cucharadas
  • gambones crudos enteros
    12
  • de aceite de oliva
    70 g
  • de agua
    600 g
  • de cebolla en cuartos
    200 g
  • diente de ajo
    1
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo), y algo más para decorar
    2 - 3 ramitas
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de patatas
    1500 g
  • de sal para espolvorear
    2 - 3 pellizcos
  • de harina
    20 g
  • de harina para rebozar
    100 - 150 g
  • huevos batidos con 1 pellizco de sal
    4
  • de aceite para freír
    300 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 594 kcal / 2486 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 57.9 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 231.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...