Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de oreja de cerdo cocida y adobada
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 300 g de cebolla en cuartos
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita colmada de pimentón dulce
- 1 cucharadita colmada de pulpa de pimiento choricero
- 1 guindilla roja seca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 23.08 g
- Węglowodany
- 4.76 g
- Tłuszcz
- 25.86 g
- Błonnik
- 1.21 g
Alternatywne przepisy
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Garbanzos con oreja
1 godz. 15 min
Patatas a la riojana
40min
Cangrejos de río en salsa
30 min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 Std.
Sopa de ajo
40min
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50 min
Carcamusas de Toledo
45 min
Guarrito extremeño
50 min
Codillo asado con cerveza negra, chucrut y patatas
3h
Tigres
1 Std.
Patatas revolconas
40min