Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de azúcar
- 500 g de queso fresco
- 1 huevo
- 75 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla (y un poco más para untar el molde)
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1306 kJ / 313 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Croquetones de picadillo de chorizo
9h 15min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 godz. 30 min
Patatas a la riojana
40 min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Fardelejos (La Rioja)
30 min
Pastel vasco (Gateau basque)
3hod. 10min
Croquetas de mejillones en escabeche
5h
Rosquillas
30 min
Leche frita
2sa 45 dk
Croquetas de piquillos
9h 15min
Patatas revolconas
40 min