Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 150 g de pimiento verde en trozos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de chistorra en trozos de 3 cm
- 800 g de patatas chascadas en trozos de 3 cm
- 1 cucharadita de pimentón
- 300 g de setas frescas en trozos
- 600 g de caldo de carne
- 80 g de vino blanco
- 1 hoja de laurel seca
- ½ - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 918.8 mg
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con arroz y morcilla de Burgos
50 min
Sopa de ajo con tomate
40 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Patatas guisadas con champiñones
45 min
Patatas a la riojana
40 min
Sopa de ajo con picadillo
40 min
Garbanzos con oreja
1h 15min
Sopa de ajo
40 min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Sopa a la riojana
45 min
Caldereta de mejillones
45 min
Marmitako
40 min