Urządzenia i Akcesoria
Groszek ptysiowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
60 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
40 g mąki pszennej
-
1 jajko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
107.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
883.2 kJ /
211.1 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ptysie
2 godz. 15 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2 godz.
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Ciasteczka-jajeczka
3 godz.
Sól warzywna
5 min
Latte pieczarkowe
25 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min