Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Cezar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
230 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski
-
165 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 szczypty soli
-
530 g wody
-
3 jajka
-
300 - 400 g mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki
-
75 g sera parmezan (75 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
-
1 ½ ząbka czosnku
-
6 filetów z anchois, w oleju
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
15 g czerwonego octu winnego
-
1 ½ łyżeczki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki sosu Worcestershire
-
bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
630.2 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
1845.1 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos balsamiczny
25 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min