Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Cezar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
75 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej w 1-2 cm paski
-
55 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
510 g wody
-
1 jajko
-
100 - 150 g mieszanki młodych sałat porwanej na kawałki
-
50 g sera parmezan (25 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
-
½ ząbka czosnku
-
2 filety z anchois, w oleju
-
½ łyżeczki musztardy Dijon
-
5 g czerwonego octu winnego
-
½ łyżeczki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki sosu Worcestershire
-
bagietka podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
662.2 mg
Białko
22.4 g
Kalorie
1843.9 kJ /
440.7 kcal
Tłuszcz
37.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem
55 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Sos balsamiczny
25 Min
Dressing limonkowo-miętowy
10 Min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 Min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 Std.
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Kremowy dressing francuski
10 Min
Tzatziki
15 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Dressing do sałatki Cezar
5 Min