Pizza Margherita e basilico

4.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • olio extravergine di oliva q.b. per ungere
  • 330 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino colmo di zucchero
    1 cucchiaino colmo di malto in polvere
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 600 g di farina
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
  • 300 g di mozzarella a pezzi
  • 380 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 3 - 4 pizzichi di sale a piacere
  • 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 15 - 20 foglie di basilico fresche spezzettate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...