Pizza ai quattro formaggi

4.7 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 50 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 15 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 180 g di latticello
    180 g di latte scremato
  • 400 g di farina di forza (manitoba)
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 50 g di caciocavallo a pezzi (3 cm)
    50 g di Fontina, a pezzi (3 cm)
  • 80 g di mozzarella sgocciolata in quarti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30 g
Kalorie 2431 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 80.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...