Pizza prosciutto e funghi

4.7 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina di forza (manitoba)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di funghi champignon a fettine
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 200 g di mozzarella sgocciolata e a fette
  • 100 g di prosciutto cotto a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39.1 g
Kalorie 3581 kJ / 856 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 106.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...