Pizza alla marinara

Pizza alla marinara

4.7 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (circa 8 g)
  • di farina di forza (manitoba)
    400 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • spicchi di aglio
    3
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di pomodoro fresca o in scatola
    300 g
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    2 - 3 foglie
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di origano fresco o secco
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 247.4 kcal / 1035 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...