Pizza alle tre farine

Pizza alle tre farine

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di farina di forza (manitoba) + q.b.
    200 g
  • di farina di kamut
    100 g
  • di farina integrale
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • spicchio di aglio
    1 spicchio
  • di caciotta a fette
    200 g
  • di salsiccia affumicata, a fette
    100 g
    100 g di salsiccia
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 952 kcal / 3983 kJ
Białko 39.4 g
Tłuszcz 43.9 g
Węglowodany 106.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...