Pizza alle tre farine

4.5 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 200 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 100 g di farina di kamut
  • 100 g di farina integrale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 350 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 spicchio spicchio di aglio
  • 200 g di caciotta a fette
  • 100 g di salsiccia affumicata, a fette
    100 g di salsiccia
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39.4 g
Kalorie 3983 kJ / 952 kcal
Tłuszcz 43.9 g
Węglowodany 106.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...