Urządzenia i Akcesoria
Buchty z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
Buchty
-
60 g mleka
-
½ łyżeczki cukru
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
½ jajka (patrz wariant)
-
masło do natłuszczenia
-
500 g wody
Sos truskawkowy
-
150 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 g truskawek, świeżych
-
15 - 20 g cukru
-
70 g jogurtu typu greckiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
145.9 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1715.6 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
76.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Trdelník
2 godz. 30 min
Sos truskawkowy
15 min
Lane kluski
25 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min