Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
380 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g wody
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 żółtek
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.6 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
2055.2 kJ /
491.2 kcal
Tłuszcz
54.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
33.6 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos berneński
15 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Sos beszamelowy
15 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Purée ziemniaczane
50 min
Sos waniliowy
10 min