Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
380 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g wody
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 żółtek
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.6 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
2055.2 kJ /
491.2 kcal
Tłuszcz
54.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
33.6 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25sa 20 dk
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 dk
Sos holenderski – 500 ml
15 dk
Sos holenderski – 250 ml
15 dk
Sos cytrynowy
20 dk
Korzenny crème brulée
3sa 30 dk
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1sa
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
45 dk
Sos berneński
15 dk
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 dk
Sos waniliowy
10 dk
Sos beszamelowy
15 dk