Onion bhaji

Onion bhaji

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 portions

Składniki

  • ajwain seeds (see Tips)
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ¾ tsp
  • fresh coriander leaves, stalks and roots (see Tips)
    2 ½ sprigs
  • fresh long green chilli trimmed and cut into halves
    ½ - 1
  • chickpea (besan) flour
    80 g
  • garlic clove
    ½
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    ¼ tsp
  • baking powder (see Tips)
    ¼ tsp
  • water
    50 g
  • brown onions (approx. 250 g), cut into quarters
    1 ½
  • oil for frying
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 70.9 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 2027.7 kJ / 484.6 kcal
Tłuszcz 50.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...