Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g gram flour
- 50 g plain yoghurt
- 1 large egg
- 1 Tbsp garam masala
- 1 Tbsp fenugreek leaves, dried
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 35 g water
- 300 g onions, large, thinly sliced (2 mm)
- vegetable oil, for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 274 kJ / 66 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tikka Paste
1 godz.
Cucumber and Mint Raita
25 min
Chicken Tikka
4h 10 min.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Chicken Tikka Masala
45min
Peshwari Naans
2h
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Tikka Paste
1 godz.
Naan Bread with Onion and Cumin
1h 30min
Traditional Samosa
1h 30min
Pilau Rice
40min
Vegetable Samosa Filling
30min