Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g gram flour
- 50 g plain yoghurt
- 1 large egg
- 1 Tbsp garam masala
- 1 Tbsp fenugreek leaves, dried
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 35 g water
- 300 g onions, large, thinly sliced (2 mm)
- vegetable oil, for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 274 kJ / 66 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Madras Curry Powder
5min
Chapatis
1h 30min
Naan Bread with Onion and Cumin
1h 30min
Tikka Paste
1h
Pilau Rice
40 min
Peshwari Naans
2h
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Cucumber and Mint Raita
25 min
Chicken Tikka
4h 10min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Prawn Bhuna
30 min
Yorkshire Pudding
1h