Urządzenia i Akcesoria
Pierogi ruskie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz
-
35 g kaszy manny
-
800 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
670 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki670 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
130 - 180 g cebuli podsmażonej (patrz wskazówka)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Ciasto
-
350 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
25 g oleju
-
750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
sól ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323 mg
Białko
22 g
Kalorie
2339 kJ /
559 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 Std.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Kluski śląskie
30 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 Std. 30 Min
Pączki
1 Std. 20 Min