
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi ruskie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz
-
35 g kaszy manny
-
800 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
670 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
130 - 180 g cebuli podsmażonej (patrz wskazówka)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Ciasto
-
350 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
25 g oleju
-
750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
-
sól ilość do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
559 kcal /
2339 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
97 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
323 mg