Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

4.1 114 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Farsz
  • 35 g kaszy manny
  • 800 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 670 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    670 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 130 - 180 g cebuli podsmażonej (patrz wskazówka)
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
Ciasto
  • 350 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 25 g oleju
  • 750 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do posypania blatu
  • sól ilość do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 559 kcal / 2339 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 323 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...