
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
koperku, świeżego tylko liście20 g
-
kaszy jaglanej230 g
-
wody650 g
-
soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów1 łyżeczkę
-
twarogu, półtłustego150 g
-
śmietany, 18% tłuszczu20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Ciasto
-
wody ciepłej250 g
-
jajko1
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki pszennej560 g
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
-
woda do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
557.4 kcal /
2332.1 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
100.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
503 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska