Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
TM6 TM5

Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz

3.2 ( 37 ocen )

Składniki

Farsz

  • 20 g koperku, świeżego tylko liście
  • 230 g kaszy jaglanej
  • 650 g wody
  • 1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
  • 150 g twarogu, półtłustego
  • 20 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 250 g wody ciepłej
  • 1 jajko
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 560 g mąki pszennej
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów
  • woda do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
557.4 kcal / 2332.1 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
100.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
503 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy