Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
230 g kaszy jaglanej
-
650 g wody
-
1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
-
150 g twarogu, półtłustego
-
20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody ciepłej
-
1 jajko
-
20 g oleju rzepakowego
-
560 g mąki pszennej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
-
woda do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
2332.1 kJ /
557.4 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
100.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Cappellacci z dynią
2 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Kopytka
40 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min