
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 20 g koperku, świeżego tylko liście
- 230 g kaszy jaglanej
- 650 g wody
- 1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody do gotowania pierogów
- 150 g twarogu, półtłustego
- 20 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody ciepłej
- 1 jajko
- 20 g oleju rzepakowego
- 560 g mąki pszennej
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- sól do gotowania pierogów
- woda do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 557.4 kcal / 2332.1 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 100.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 503 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappellacci z dynią
2 godz.
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min