Paella de marisco

Paella de marisco

4.6 35 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
3 raciones

Składniki

  • 150 - 200 g de almejas frescas
  • ½ cucharada de sal gorda
    1 cucharada de sal
  • 1 ½ - 2 dientes de ajo
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 200 g de calamares frescos limpios y en trozos
  • 50 g de tomate triturado en conserva
  • ¼ cucharadita de pimentón
  • ¼ cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie)
  • 350 g de fumet de pescado
  • ½ cucharadita de sal
  • 180 g de arroz de grano redondo
  • 250 g de mejillones frescos limpios
  • 3 gambones crudos enteros

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 548.5 kcal / 2294.9 kJ
Białko 36.4 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 57.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 2383.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...