Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas vivas
- 1 cucharada de sal gorda
- 3 dientes de ajo
- 1 chalota
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 500 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 300 g de espaguetis integrales
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1189 kJ / 284 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 239.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salmón ahumado y gambas para dos
30 min
Espaguetis con gambones a la pimienta
30 min
Espagueti a la vóngole
1h 40min
Patatas con chirlas
30 min
Tallarines con berberechos en salsa de vino rosado
1h
Fideuá con mejillones
50 Min
Espaguetis integrales con mejillones
45min
Garbanzos con almejas para dos
50 Min
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá de mariscos
45min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1h 30min
Arroz con sepia y cigalas
1h