Geschnetzeltes vom Schwein

Geschnetzeltes vom Schwein

3.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    210 g
  • Knoblauchzehen
    1 ½
  • Weißwein
    75 g
  • Kalbsfond im Glas
    450 g
    1 ½ Bratensaft-Würfel, in 420 g Wasser aufgelöst
  • Butter
    75 g
  • Estragonsenf
    30 g
  • Karotten der Länge nach halbiert, in Scheiben (2 mm)
    120 g
  • Stangensellerie in Scheiben (5 mm)
    75 g
  • Champignons, frisch in Scheiben
    8
  • Maisstärke
    1 ½ EL
  • Honig
    1 ½ TL
  • Salz
    ¾ - 1 ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    6 Prisen
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    6 Prisen
  • Zitronensaft
    1 ½ TL
  • Schweinslungenbraten in Scheiben oder Streifen (5 mm)
    600 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft und gehackt
    3 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 673 mg
Białko 24 g
Kalorie 1158 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...