Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Wermut (z.B. Noilly Prat)
- 150 g Milch
- 30 - 40 g Senf, mittelscharf
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 450 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in Streifen (1 x 2 cm)
- 200 g Champignons, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- Zitronensaft nach Geschmack
- 25 g Mehl
- 50 g Saure Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Putengeschnetzeltes zu Reis
40min
Putenmedaillons mit Mozzarella und Basilikumsauce
3 Std.
Überbackenes Schweineschnitzel mit Kartoffeln
1 Std. 10 Min
Chili con carne
40min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50min
Italienisches Schweineragout
50min
Geschnetzeltes vom Schwein
40min
Speck-Keulen mit Rahmsauerkraut
1h 30min
Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1 Std. 10 Min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1h 15min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Rindsrouladen
1h 30min