Risotto primavera allo speck

Risotto primavera allo speck

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porzioni

Składniki

  • 25 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Verdure
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di fave fresche
  • 75 g di fagiolini verdi freschi puliti
Risotto
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 40 g di speck Alto Adige IGP a cubetti (1 cm)
  • 25 g di vino bianco secco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 15 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18 g
Kalorie 2180 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...