Sos pomarańczowy curry

Sos pomarańczowy curry

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
  • ½ - 1 pomarańcza ekologiczna
  • 15 g cebuli szalotki
  • 10 g musztardy ostrej
  • ¼ łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 10 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 347 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 1988.3 kJ / 475.2 kcal
Tłuszcz 50.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...