Urządzenia i Akcesoria
Sos pomarańczowy curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
100 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
½ - 1 pomarańcza ekologiczna
-
15 g cebuli szalotki
-
10 g musztardy ostrej
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
347 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
1988.3 kJ /
475.2 kcal
Tłuszcz
50.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Purée warzywne
45 min
Flan karmelowy
3 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Nektar owocowy
10 min
Sos jogurtowy
5 min