Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
27 porcji
Składniki
-
300 g masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
-
135 g wody zimnej
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
66.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
502.5 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Bita śmietana
10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Sorbet cytrynowy
8 godz. 20 min
Lody waniliowe
12 godz.
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 godz.
Pikantne nachos
1 godz.
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Burgery z łososia
50 min
Karmelowe toffi
2 godz.