Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 300 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Rurki z kremem
3 Std.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Karpatka
5h
Ciasto francuskie szybkie
1 Std. 20 Min
Magdalenki na choinkę
1 Std. 30 Min
Crème pâtissière
2h 35min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Ptysie
2h 15min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15min
Pączki
1 Std. 20 Min