
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ptysiowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki cukru (10 g) (opcjonalnie)
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
72 kcal /
300 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rurki z kremem
3 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Karpatka
5 godz.
Kruche babeczki z owocami
1 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min