Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g wody
-
½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 żółtka
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124.4 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
2060.7 kJ /
492.5 kcal
Tłuszcz
54.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
33.4 g
Węglowodany
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos cytrynowy
20 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Koktajl z krewetek
45 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Sos berneński
15 min
Sos waniliowy
10 min
Sos beszamelowy
15 min