Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g wody
-
½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 żółtka
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124.4 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
2060.7 kJ /
492.5 kcal
Tłuszcz
54.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
33.4 g
Węglowodany
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos berneński
15 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 Min
Sos holenderski – 500 ml
15 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos maltański
10 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Sos cytrynowy
20 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Zupa krem ze szparagów
45 Min
Purée warzywne
45 Min
Sos beszamelowy
15 Min