Urządzenia i Akcesoria
Purée warzywne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
200 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
-
300 g ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
130 g mleka
-
15 g masła
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
956.9 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1175.4 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
42.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 min
Flan karmelowy
3 godz.
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Placek lotaryński
45 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Sos jogurtowy
5 min
Sos holenderski
15 min
Purée ziemniaczane
50 min