Purée warzywne

Purée warzywne

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
  • 300 g ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 130 g mleka
  • 15 g masła
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 956.9 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 1175.4 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...