Urządzenia i Akcesoria
Mus z owoców jagodowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
5 listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
-
50 g wody plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
-
300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, plus dodatkowa porcja do dekoracji300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
-
200 g cukru
-
250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
171.9 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1454.6 kJ /
347.7 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
43.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Sorbet owocowy
5 min
Flan karmelowy
3 godz.
Lody owocowe
5 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Sorbet cytrynowy
8 godz. 20 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Sos owocowy coulis
10 min
Jagodowa pianka
10 min