Mus z owoców jagodowych
TM5 TM6

Mus z owoców jagodowych

Składniki

  • 5 listków żelatyny (1,9 g każdy)
  • 50 g wody, plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
  • 300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
  • 200 g cukru
  • 250 g twarogu, pokrojonego na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1432 kJ / 342 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie