Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
- 50 g wody, plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
-
300
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
lub 300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, plus dodatkowa porcja do dekoracji - 200 g cukru
-
250
g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
lub 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki - 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1454.6 kJ / 347.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 171.9 mg