Mus z owoców jagodowych

Mus z owoców jagodowych

4.5 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
    5
  • wody plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
    50 g
  • czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
    300 g
    300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, plus dodatkowa porcja do dekoracji
  • cukru
    200 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    250 g
    250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    250 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 347.7 kcal / 1454.6 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 171.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...