
Urządzenia i Akcesoria
Mus z owoców jagodowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
5 listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
-
50 g wody plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
-
300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
-
200 g cukru
-
250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347.7 kcal /
1454.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
171.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Flan karmelowy
3 godz.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Jagodowa pianka
10 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Sorbet owocowy
5 min
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Sos owocowy coulis
10 min
Lody owocowe
5 min