Mus z owoców jagodowych
TM5 TM6

Mus z owoców jagodowych

4.5 (51 ocen)

Składniki

  • 5 listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
  • 50 g wody, plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
  • 300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
    lub 300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, plus dodatkowa porcja do dekoracji
  • 200 g cukru
  • 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
    lub 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1454.6 kJ / 347.7 kcal
Białko
7.3 g
Węglowodany
43.2 g
Tłuszcz
17.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
1.2 g
Sód
171.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy