Urządzenia i Akcesoria
Croissant
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porzioni
Składniki
-
5 g di lievito di birra disidratato
-
5 g di sale
-
55 g di zucchero
-
330 g di farina manitoba + q.b.
-
200 g di acqua fredda
-
200 g di burro preferibilmente di ottima qualità, freddo
-
1 uovo sbattuto
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.9 g
Kalorie
1548 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baguette
4 Std.
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pane pugliese
29 Std. 20 Min
Ciabatte (di Luca Montersino)
14 Std. 15 Min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Fiocchi
7 Std. 30 Min
Cracker farciti
3 Std. 20 Min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Pandoro
12 Std.
Lievito madre
72 Std. 15 Min
Rosette
5 Std. 20 Min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.