Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
- 5 g di latte in polvere
- 50 g di cubetti di ghiaccio
- 35 g di latte intero
- 20 g di panna fresca liquida
- 2 g di malto in polvere di orzo oppure liquido
- 25 g di zucchero semolato
- 7 g di lievito di birra fresco
- 3 g di sale
- 125 g di burro freddo
Finitura
- 100 g di confettura di albicocche
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Girelle al cioccolato
9小时 40 分钟
Pasta sfoglia veloce
2 godz.
Olio allo za'atar
1h 10min
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5sa 15 dk
Baci di dama
1h 30min
Croissant al cioccolato
3 godz. 35 min
Croissant francese
5h 20min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10min
Formaggio fresco
9h 45 min
Croissant
7h 30min
Bruco brioche
2 godz.