Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
TM5 TM6

Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)

3.9 (12 ocen)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
  • 5 g di latte in polvere
  • 50 g di cubetti di ghiaccio
  • 35 g di latte intero
  • 20 g di panna fresca liquida
  • 2 g di malto in polvere di orzo oppure liquido
  • 25 g di zucchero semolato
  • 7 g di lievito di birra fresco
  • 3 g di sale
  • 125 g di burro freddo

Finitura

  • 100 g di confettura di albicocche
  • 50 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1219 kJ / 291 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
37.3 g
Tłuszcz
40.3 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy