Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)

Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)

4.0 13 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
  • 5 g di latte in polvere
  • 50 g di cubetti di ghiaccio
  • 35 g di latte intero
  • 20 g di panna fresca liquida
  • 2 g di malto in polvere di orzo oppure liquido
  • 25 g di zucchero semolato
  • 7 g di lievito di birra fresco
  • 3 g di sale
  • 125 g di burro freddo
Finitura
  • 100 g di confettura di albicocche
  • 50 g zucchero a velo

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3.8 g
Kalorie 1219 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 40.3 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...