Urządzenia i Akcesoria
Ciabatte (di Luca Montersino)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
4 pezzi
Składniki
Poolish
-
75 g di acqua
-
1 pizzico di lievito di birra fresco (la dose esatta è 0,1 g)
-
75 g di farina tipo 1 w 280 (vedere varianti) + q.b. per infarinare
Impasto
-
150 g di farina tipo 1 w 280 + q.b. (vedere varianti)
-
45 g di acqua
-
4 ½ g di sale
-
1 ½ g di lievito di birra fresco
-
45 g di cubetti di ghiaccio
-
olio extravergine di oliva q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
6 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Luca Montersino
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Baguette
4 godz.
Baguette tradizionale
15 godz. 35 min
Rosette
5 godz. 20 min
Mantovanine
2 godz. 45 min
Il pane di Altamura
4 godz.
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Pancarrè
5 godz.
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Ciabattine
3 godz. 30 min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min
Panini all'olio
3 godz. 10 min