Vichyssoise

4.6 29 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
3 raciones

Składniki

  • 150 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
  • 25 g de aceite de oliva virgen extra
  • 25 g de mantequilla
  • 350 g de agua
  • 130 g de patata en trozos
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 100 g de nata
    100 g de leche evaporada
  • cebollino fresco
    perejil fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 419 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 1308 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...