Crema de puerros y pera con jamón

Crema de puerros y pera con jamón

4.7 910 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
    200 g
  • de cebolla
    80 - 100 g
  • de mantequilla
    40 g
  • de patata pelada y cortada en trozos
    150 g
  • de caldo de pollo
    600 g
  • peras (sin piel ni semillas) cortadas en trozos
    3 - 4
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de nata
    100 g
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
  • de jamón serrano muy finas
    2 - 3 lonchas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 162 kcal / 678 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...