Bucatini all'amatriciana

Bucatini all'amatriciana

4.7 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
5 porzioni

Składniki

  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
  • 1 - 1 ½ peperoncino rosso piccante
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 190 g di guanciale di maiale a striscioline (2 cm)
    190 g di pancetta di maiale, a striscioline (2 cm)
  • 500 g di pomodori pelati in scatola
    380 g di passata di pomodoro, in scatola
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 450 g di pasta tipo bucatini (vedere varianti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.4 g
Kalorie 2197 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...