Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a cubetti (1 cm)
- 100 g di salame chorizo a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro in scatola (con il suo liquido)
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco
- 600 g di acqua
- 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1905.4 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Penne all'arrabbiata
20min
Spaghetti alla carbonara
30min
Riso in bianco
25 min
Contorno di riso al pomodoro
30min
Frittelle di patate
45 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Spaghetti al tonno
40min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Pasta sfiziosa
30min