Urządzenia i Akcesoria
Surówka z mieszanych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
250 g warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki
-
10 g oleju
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli ziołowej½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki miodu¼ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
609 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
626.7 kJ /
149.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z pora
30 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Nektar owocowy
10 min