Urządzenia i Akcesoria
Surówka z mieszanych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
750 g warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki
-
30 g oleju
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli ziołowej1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka miodu½ - 1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
609 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
626.7 kJ /
149.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z pora
30 Min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Nadziewane warzywa
1 Std. 20 Min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Nektar owocowy
10 Min
Sos warzywny do makaronu
40 Min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 Std.