Gazpacho

Gazpacho

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • plum tomatoes ripe, halved (see tip)
    670 g
  • green pepper cut in pieces
    35 g
  • onion quartered
    25 g
  • cucumber partially peeled, cut in pieces
    45 g
  • garlic clove
    1
  • vinegar
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil to taste
    35 - 65 g
  • ice cubes
    5

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 148.6 kcal / 621.8 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 300.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...