Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g dry vermouth or Madeira wine
- 100 g pouring (whipping) cream
- 60 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 tsp seeded wholegrain mustard
- 1 tsp hot English mustard
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 450 g pork fillet, cut into thin slices (1 cm)
- 100 g fresh mushrooms, cut into slices
- 2 tsp crème fraîche
- 2 - 3 tsp cornflour
- 1 - 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 964.8 kJ / 229.5 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 900.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Beef spezzatino
1h 45min
Chicken cacciatore
50min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Beef stroganoff
35 Min
Lamb spezzatino
1h 45min
All-in-one 'roast' beef
1 Std. 30 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Beef "Burgundy"
40min