Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 40 g chalota
- 40 g manteiga
- 50 g vinho branco
- 300 g tomate em pedaços
- 40 g rabanete
- 5 g molho inglês
- 30 g vodka
- 1500 g mexilhão fresco e limpo
- ½ talo de aipo cortado em rodelas finas p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1245.2 kJ / 297.6 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 733.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostras à algarvia
1 Std.
Mexilhões com pepino, pimento e hortelã
Brak ocen
Salada à moda da Sicília
40 Min
Mexilhões com molho de cerveja
25 min
Mexilhões com caril verde
25 min
Mexilhões com cerveja e mostarda
20 Min
Mexilhão thai
25 min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 Min
Mexilhões com molho de natas e coentros
40 Min
Polvo à moda do Minho
50min
Mexilhões cremosos
40 Min
Mexilhões com molho picante
45 Min