Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g bolacha digestiva
- 70 g manteiga
- 10 g licor de café
Recheio
- Água q.b. p/ cozer
- 200 g avelã s/ pele
- 400 g queijo ricota
- 120 g açúcar
- 5 ovos
Cobertura
- 50 g natas
- 150 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
- 10 g licor de café
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3113 kJ / 745 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 Std. 15 Min
Cheesecake de chocolate e manteiga de amendoim
45 Min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 min
Tarte vulcão
1 Std. 15 Min
Tarte de primavera com morango
2 godz. 20 min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1j 30 menit
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40 min
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Mousse de café e leite condensado
4 Std.