Cheesecake de chocolate e avelã
TM5 TM31 TM6

Cheesecake de chocolate e avelã

3.9 (9 ocen)

Składniki

Base

  • 250 g bolacha digestiva
  • 70 g manteiga
  • 10 g licor de café

Recheio

  • Água q.b. p/ cozer
  • 200 g avelã s/ pele
  • 400 g queijo ricota
  • 120 g açúcar
  • 5 ovos

Cobertura

  • 50 g natas
  • 150 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
  • 10 g licor de café

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3113 kJ / 745 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
52 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy