Cheesecake de chocolate e avelã

Cheesecake de chocolate e avelã

3.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 doses

Składniki

Base
  • bolacha digestiva
    250 g
  • manteiga
    70 g
  • licor de café
    10 g
Recheio
  • Água q.b. p/ cozer
  • avelã s/ pele
    200 g
  • queijo ricota
    400 g
  • açúcar
    120 g
  • ovos
    5
Cobertura
  • natas
    50 g
  • chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
    150 g
  • licor de café
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 745 kcal / 3113 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...