Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 250 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 350 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 50 g flocos de aveia
- 25 g gérmen de trigo
- 1 c. chá de sal
- Sementes de girassol q.b. p/ polvilhar
- Sementes de linhaça q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 968.1 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 290.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1j 30 menit
Pão de centeio e noz
1j 25 menit
Pão com gérmen de trigo e passas
55 Min
Pão de iogurte
50 menit
Pão da terra
1 godz. 35 min
Cacetinhos de centeio
1j 30 menit
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3h 15min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40 min
Pão de alfarroba
1 godz. 35 min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55min
Pãezinhos de cereais
2j
Pão de forma integral
2j