Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 250 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 350 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 50 g flocos de aveia
- 25 g gérmen de trigo
- 1 c. chá de sal
- Sementes de girassol q.b. p/ polvilhar
- Sementes de linhaça q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 968.1 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 290.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1hod. 30min
Pão da terra
1h 35 min
Pão de iogurte
50min
Pão rápido com manteiga de caju
55min
Cacetinhos de centeio
1hod. 30min
Pãezinhos de cereais
2h
Pão com gérmen de trigo e passas
55min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1u. 55min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de nozes
1u. 55min
Pão de forma integral
2h