Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g óleo
- 240 g leite
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 2 ovos
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 250 g queijo flamengo fatiado
- 150 g fatias de presunto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cavacas de Resende
1h
Spanakopitas de carne e espinafres
1h 5min
Pão com chouriço e queijo
1 Std. 30 Min
Torta de leite condensado e coco
20min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2h 50min
Empanadas doces
1 godz. 50 min
Pão doce
2h 30min
Pastéis de Chaves
1sa 10 dk
Pão em vasos
1 Std. 45 Min
Tarte de primavera com morango
2 Std. 20 Min
Negra maluca
1sa 10 dk
Folhados de frango
55min