Piza fresca com pesto de pistácio

Piza fresca com pesto de pistácio

4.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 doses

Składniki

Massa
  • água
    240 g
  • sal
    1 c. chá de
  • mel
    ½ c. chá de
  • azeite
    80 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    450 g
Pesto
  • pistácios
    50 g
  • folhas de manjericão
    5 g
  • casca de limão
    1 tira de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • azeite
    150 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    30 g
  • abacates cortados em cubos (500 g aprox.)
    2
  • tomate-cereja cortado em quartos
    250 g
  • rúcula
    150 g
  • queijo feta esfarelado
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 300 kcal / 1255 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...