Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g queijo da Ilha
- 500 g água
- 24 espargos verdes
- 6 fatias de queijo gruyère
- 6 fatias de presunto
- 300 g leite
- 30 g farinha
- 15 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Cuscuz com caril de frango
1 Std. 10 Min
Rolos de beringela com presunto
50 Min
Choux de camarão com molho de açafrão
1 Std. 30 Min
Mexilhões com pepino, pimento e hortelã
Pas d’évaluation
Pêssegos com molho de framboesa e gelado de baunilha
Pas d’évaluation
Pimentos recheados com queijo
35 Min
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30 Min
Ovos verdes
40 Min
Tarte grega
40 Min
Empadão de alheira e couve-flor
1h 5min
Ovos escalfados com presunto e molho maltês
1 Std. 10 Min
Couve-flor gratinada
50 Min